Feast search
Keywords

Period

Issuer
Advanced search
 
PSI-1993/06

LUKA KOPER, d.d., Koper

Nov mejnik Luke Koper

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in ZTVP-1 (Ur.l.RS, št. 51/06, UPB 2) družba LUKA KOPER, d.d., Koper objavlja naslednje sporočilo:

Koper, 6. december, 2006; Iztekajoče se leto je za Luko Koper izjemno uspešno, s številnimi novimi dosežki. Včeraj je bil rekord zabeležen na kontejnerskem terminalu, kjer smo prvič presegli mejnik v skupnem pretovoru kontejnerjev 200.000 enot (TEU). Rast kontejnerskega prometa v našem pristanišču je skokovita, tako da se je v zadnjih petih letih več kot podvojil (leta 2001 smo pretovorili skupno 93.000 TEU).

Rast pretovora v Luki Koper dokazuje zaupanje naših strank, predvsem ladjarjev, ki poznajo in cenijo kakovost naših storitev, našo zanesljivost in prilagodljivost potrebam kupca. Takšen ugled si Luka Koper sistematično gradi in utrjuje z nenehnim prizadevanjem za poslovno odličnost, ki nam jo priznavajo tudi mednarodni strokovni ocenjevalci.

Naša letošnja nagrada za uvrstitev med finaliste priznanja za poslovno odličnost, ki ga podeljuje Evropska fundacija za upravljanje kakovosti EFQM nas postavlja med najbolj ugledna evropska podjetja. Dosežek bo posebej izpostavljen tudi na današnji slovesni podelitvi priznanj Republike Slovenije za poslovno odličnost.

Ugled in zaupanje naši družbi se utrjuje tudi med vlagatelji, kar se odraža v visoki rasti vrednosti delnice LKPG. V četrtek se bodo predstavniki vodstva naše družbe v Londonu srečali tudi s tujimi potencialnimi vlagatelji. Z nekaterimi od teh je Luka Koper navezala prve stike že lani, ko smo tam sodelovali na predstavitvi ki jo je pripravila Ljubljanska borze. Nedavna uvrstitev luške delnice v prvo kotacijo Ljubljanske borze je vsekakor spodbuda, da se bo zanimanje zanjo povečalo tudi v tujini.

Sporočilo bo od danes, 6.12. 2006 objavljeno tudi na spletni strani družbe www.luka-kp.si.

 

 
Uprava družbe

 

Datum: 6. 12. 2006